Wie zijn wij

Wie zijn wij

De basis van Stijlinterieurs is al een tiental jaren geleden gelegd door de gebroeders Klok.

Arnold heeft als de ambachtsman al ruim 30 jaar ervaring in het vervaardigen van interieurs waarbij hout en staal de basismaterialen zijn. Deze ervaring is in al de jaren opgedaan in de woning & winkelinterieur bij waarbij klanten door heel Europa zijn bediend. Met name in de winkelinterieurbouw is het essentieel om goed met de klant voor productie op 1 lijn te staan. Tijdens de productie, plaatsing en oplevering is een goede voor voorbereiding zeer belangrijk. Hier heb ik geleerd wat het is om een paar stappen vooruit te denken. Deze vaardigheid is nu van onschatbare waarde. Na jaren op veel plaatsen en met veel verschillende materialen te hebben gewerkt, groeide de wens om meer en meer mijn vakmanschap te gaan toespitsen op consumenten. Hierbij geen uitdaging uit de weg te gaan en altijd nieuwsgierig te blijven naar nieuwe mogelijkheden. Samen met de jonge meubelmakers Luuk, Rachel en Perry vormen we de basis van onze meubelmakerij.

Hierbij is mooie meubels maken onze gezamenlijke passie, en is elke dag weer een nieuwe kans op het verwezenlijken van mooie meubelstukken.

In 2005 is Johan als orderverwerker begonnen bij een keukenspeciaalzaak. Hier heb ik de eerste tijd gebruikt om de ingewikkelde materie rond de mogelijke, maar ook vele onmogelijkheden te leren. Na verloop van tijd begon het toch wel te kriebelen om ook de klant achter de aanvraag te ontmoeten. Om zo samen met de klant na te denken over wat nu het mooiste en meest passende zou zijn voor ieder zijn unieke situatie. Puur een eerlijk advies geven, niet altijd meepratend met de wensen van de klant maar eerlijk durven zijn. Een momenteel lopende aktieperiode, budget of concurrentie mogen bij dit eerlijke gesprek nooit leidend zijn. Na velen jaren in de keukenbranche te hebben gewerkt, heeft zich ook de mogelijkheid aangediend om de sanitair wereld te leren kennen. Snel ben ik erachter gekomen dat dit veel raakvlakken heeft, maar toch anderzijds een totaal andere wereld is. Veel meer en eerder kom je in aanraking met bouwtechnische aspecten. Waarbij voortschrijdend inzicht noodzakelijk is om een goed eindproduct af te kunnen leveren.

Daarnaast is ook duidelijk geworden hoe belangrijk het is om zaken in een huis goed met elkaar samen te laten vloeien. Dit begint bij het uitdenken, ontwerpen en afstemmen tot het uiteindelijk realiseren. Meer en meer werd mij duidelijk dat consumenten heel vaak met afzonderlijke hoofstukken bezig waren. Dit leidt tot verwarring, vraagtekens en geeft uiteindelijk een hoop onrust.

De oorsprong van Stijlinterieurs ligt alweer in 2007. In dat jaar is Arnold met heel snel daaropvolgend Johan in samenwerking met een lokale ondernemer gestart met wat nu is doorgegroeid tot een Ambachtelijke meubelmakerij. Van 2007 tot 2015 is er gewerkt aan enkele projecten waarbij je moet denken aan het inrichten van een schitterend kantoorcomplex op hoog niveau, het verwezenlijken van een complete woning waarbij alle onderdelen door onszelf zijn uitgevoerd. In deze jaren zijn de eerste maatwerkproducten verkocht aan nieuwe klanten, die via mond tot mond reclame ons al snel wisten te vinden.

Vanaf 2015 hebben we samen besloten om datgene te gaan doen waar we echt onze voldoening uit halen. Dit is een zeer hoogwaardig product leveren, om hiermee enthousiaste klanten te krijgen. Hierbij hebben we het grote voordeel van onze opgebouwde kennis, maar zeker ook ons uitgebreide netwerk. Dit resulteert in een totaalconcept van het maken van handgemaakte keukens, kastenwanden, dressings, badmeubels en indien gewenst tot een stukje bouwbegeleiding. Hierbij zijn we rechtstreeks dealer van bekende apparatuur merken, leveren we rechtstreeks werkbladen en het is het totale project daarmee onze verantwoordelijkheid.

Waarbij in 2015 is gekozen voor de naam Stijlhuys met het bijpassende logo wat weergeeft welk huis in de Stijlhuys tijd gebouwd is. In 2021 zijn we vanwege groei verhuisd naar de Ambachtsweg 13b in Tholen waarbij er meer ruimte is gekomen om door te groeien.

De belangrijkste basis in ons werk is, het vervaardigen van mooie meubels in een fijne samenwerking met onze klanten. Grote reclamebudgetten, dure inkoopkanalen en een megashowroom zijn bij ons niet aan de orde. Hierdoor kunnen we een schitterend product maken, voor een marktconforme prijs. Dat dit concept werkt heeft zich de afgelopen jaren bewezen door de vele klanten die ons via mond tot mond weten te vinden.

Johan & Arnold Klok